Què diferencia les pells Vialis d'altres marques?

 Les pells dels nostres productes són molt naturals.

 No tenen pigments artificials per evitar un aspecte uniforme e impersonal

 Les nostres pells estan curtides de forma tradicional, permetent apreciar els diferents matisos en tons i textures, sense emmascarar el seu caràcter d'origen.

És per això que les nostres sabates envelleixen amb aquesta noblesa característica i durant la seva vida d'ús, poden canviar els seus tons en les superfícies de més roçament o flexió.

 

Com s'han de mantenir i cuidar les sabates Vialis?

 Si no es mantenen en llocs secs, poden aparèixer taques d'humitat d'aspecte blanquinós que s'eliminen fàcilment fregant amb un drap sec.

 Aplicar cremes amb anilines naturals, incolores o del to de la pell, serà sempre un bon nutrient per ajudar al calçat a mantenir la seva vivesa i així recuperar les zones amb més marques o rascades.

Després de donar crema a les sabates i passats uns minuts, millor fregar amb un raspall de pèls naturals com crinera de cavall, els raspalls de pèl sintètic poden fer malbé la superfície.

 

 

 

QUINS TIPUS DE PELLS NATURALS USEM VIALIS

 

PELL FLOR / NOBUCK

La Pell Flor és la capa més externa de la pell animal, i el Nobuck és el nom que rep aquesta després d'un acurat procés de polit i allisat fins que adquireix una textura homogènia i suau.

Aquest procés de polit li otorga al Nobuck un aspecte de vellut, donant-li una textura molt suau al tacte i una millor aparença estètica, així com fa que aquesta pell sigui més transpirable i lleugera, cosa que té coses positives i negatives. D'una banda, aquesta part més externa de la pell és més resistent a l'aigua, que no impermeable, però el polit la fa més susceptible a factors externs com la pols o la llum, per això si es manté en una constant exposició solar pot decolorar amb més facilitat que una altra tipologia de pells.

+ Polit molt fi de la part més externa de la pell.

+ Aspecte Vellutat del Nobuck.

+ Molt suau al tacte.

+ El tractament la fa més transpirable.

+ Resisteix millor a l'aigua.

- Susceptible a taques i llum solar.

- Pot descolorir amb més facilitat.

- Absorbeix més la pols i la brutícia.

 

 

 

 


SUEDE

A diferència del Nobuck, la pell afelpada Suede o Serratge es troba a la part interna de la pell, és a dir, la part resultant de tallar longitudinalment la pell més gruixuda i obtenint diferents capes.

Aquesta pell per a sabates és molt més resistent, encara que també això la fa ser una mica més pesada i dura. Cal comentar que el suede, com més propera a la part externa de la pell, més fina serà i de millor qualitat, cosa que també farà encarir el seu preu. Quan la pell resultant sigui de les capes inferiors més properes a la carn, serà una pell més pesada i aspra, amb el que la seva qualitat i preu disminuiran.

Aquest tipus de pell animal és molt utilitzada gràcies a la seva resistència als cops i al desgast natural per l'ús.

+ Part interna de la pell, resultat de serrar en fines capes.

+ Com més a prop de la part externa, qualitat superior.

+ Més resistent a cops i desgast.

- Més dura i pesada

- Capes més internes menys agradables al tacte.

 

 

 

 

 

 


ANTE

La piel Ante es la resultante de girar la piel y trabajar con la parte en contacto con la carne. Esta piel se caracteriza por ser muy suave y muy delgada, es decir, es una de las pieles de mayor calidad, así como una de las más estéticas.

El concepto “ante” proviene del antílope ya que su proceso surgió del uso de la piel de este animal, aunque actualmente se mantiene el nombre “ante” aunque se utilicen pieles como la del cordero o la cabra. (Actualmente está prohibido hacer uso de la piel de los antílopes al ser un animal en peligro de extinción)

Aunque la piel ante no es una piel demasiado resistente y requiere de unos cuidados mayores para su correcto mantenimiento tras un uso prolongado, la calidad y la suavidad del ante la convierten en una piel ideal para los zapatos de alta gama.

+ Zona pegada a la parte carne.

+ Tejido más natural

+ Muy suave y fino.

+ Una de las pieles mejor valoradas.

- Poca resistencia.

- Necesita más cuidados para su mantenimiento